söndag 16 oktober 2011

Bestulna! :(

Sist vi besökte lotten var för 4 veckor sedan. Då var pumporna större än basketbollar och majskolvarna hade börjat växa till sig. Så det var med stor entusiasm vi nu åkte till lotten för att skörda våra gigantiska pumpor, som ju var kronjuvelerna bland våra grödor.

När vi kom fram till lotten fanns pumporna inte att hitta. Bara två stora jordfläckar på marken som markerade var de hade legat. Någon hade stulit dem! Fy f*n! Vi tog det riktigt hårt faktiskt... Man har skött om dem, sett dem växa och länge sett fram emot att laga mat av dem. Och nu är de puts väck. Gissningsvis var det en planerad kupp, eftersom man behöver bil för att frakta bort så stora pumpor. Det är väl bra business att sno jättepumpor nu inför Halloween. Grrrrr!

Även majskolvarna var borta. En kolv låg uppäten på marken. Troligtvis någon sork. Inte en enda majskolv fick vi smaka :(

Vi gick vidare till palsternackorna. Många var halvt eller helt uppätna av sorkar, men en del fina exemplar fick vi med oss hem. Vi fick även med ett gäng svartrötter och jättefina jordärtskockor, så det fanns i alla fall lite att glädjas över.

En svart dag på lotten. Nästa år får vi låta pumporna växa på ett mer undangömt ställe...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar