onsdag 13 april 2011

Första spadtagen

Eftersom lotten var ganska igenväxt med gräs blev vår första uppgift att gräva. Som tur var kom Saras föräldrar, Lena & Micke, på besök. Vi satte dem genast i arbete, så det blev ingen lugn semester för dem - stort tack för er insats! :)

Vi började med att gräva upp grästovor, skaka av jorden och sedan kasta gräset på komposten. En rutinerad äldre man som varit jordbrukare i 100 år råkade promenera förbi. När han såg vad vi gjorde plågade det honom så att han inte kunde hålla sig "Aaaah men va' håller ni på med?" frågade han på rungande malmöitiska. "Sådär ska man ente göra. Ge hit spaden så ska jag visa" och så klev han in och visade var skåpet ska stå. Givetvis ska man bara vända grästovorna upp-och-ner. Då kommer gräset att förmultna nere i mörkret och ge näring till jorden. Dessutom går det snabbare än vårt sätt. Självklart egentligen, men inte så lätt att komma på när man är nybörjare.

Efter att ha grävt upp en lagom stor ruta, var det dags att gödsla med kogödsel. Gödslet ska grävas ner en bit i jorden och sedan ligga i två veckor innan man börjar plantera.






Vi flyttade alla jordgubbsplantor vi kunde hitta till en egen liten kvadrat


Bäddar där vi planerar att odla baljväxter


Staket och ingång sätts upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar